Over Roland Lunter

Ik werk als zelfstandig gevestigd psycholoog in mijn praktijk in Meppel voor particulieren en organisaties. Daarnaast werk ik als psycholoog behandelaar van klinische patienten met (complexe) posttraumatische stressstoornis in het Traumacentrum Nederland in Vorden. Ik ben aangesloten bij de Letselschadepsychologen.nl. en werk ik ook als letselschade psycholoog.

Mijn werkstijl is: respect voor wat er is, concreet, empatisch, direct en onomwonden. Duidelijk, actief en met een vleug humor. Ik werk met passie en geniet van wat ik doe in mijn werk. Geen langdurige en vele sessies. Klaar is klaar. Concreet werken aan oplossingen die u verder helpen in uw leven. Voor mij betekent het ontmoeten van mensen in mijn werk een cadeau dat je aangeboden wordt om samen op te trekken in een belangrijk ontwikkel moment in het leven van de ander..

In diverse opleidingen en werksituaties heb ik deskundigheid verworven als psycholoog, coach, trainer, mediator (HRM) manager en adviseur. Als psycholoog, opgeleid aan de universiteit, blijf ik continu in ontwikkeling door vakliteratuur, nascholing en supervisie en intervisie.

Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) www.psynip.nl en sta ingeschreven in de registers: Register psycholoog NIP, psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP en registerpsycholoog Arbeid en Organisatie NIP.  Psychologen die in deze beroepsregisters staan ingeschreven zijn opgeleid aan een universiteit, en moeten voldoen aan strikte eisen van voldoende werkervaring, intervisie en voldoende erkende nascholing per jaar. Zo wordt de kwaliteit van mijn dienstverlening als NIP psycholoog voor u als client gewaarborgd.

Hoe werk ik: het eerste contact in de praktijk

Vaak wordt er gesproken over de ‘klik met de psycholoog’ of met de coach. Hiermee bedoelen mensen in de kern meestal dat ze zich echt begrepen en gehoord voelen. Ze hebben dan het gevoel dat de psycholoog of coach met hen meedenkt en samen met hem/haar het probleem aan gaat pakken. Dit is natuurlijk lastig in te schatten van te voren. Vaak wordt dit voor u pas duidelijk in het eerste gesprek met de psycholoog of coach. In het eerste gesprek maken we contact met elkaar en ik vind het daarbij belangrijk dat het wederzijds klikt.

Op de website kunt u onder het kopje” reacties van cliënten’ lezen hoe de cliënten mijn werk waarderen. Zo kunt u een indruk krijgen van hoe ik werk en de resultaten.