De praktijk


Roland Lunter,
Praktijk Psychologie, Arbeid, Gezondheid en Coaching Meppel, is een laagdrempelige praktijk voor eerstelijns psychologische hulp, psychische (werk gerelateerde) problemen, coaching en organisatie advies.

Bij eerstelijns psychologische behandeling gaat het om veelal relatief lichte klachten waarvoor een praktische en korte aanpak meestal voldoende is. Soms vraagt dat wat u anders en beter wilt meer tijd, en dan zijn er meer gesprekken nodig. Niet meer dan nodig. Het gaat erom uw klachten of problemen oplossingsgericht aan te pakken. Wat wilt u voor het probleem/klacht voor in de plaats en wat is het doel  en is de therapie geslaagd. Daar gaan we naar op zoek. Mijn begeleiding is gericht op inzicht en verandering in gedrag, en begeleidt u in het wat u anders en beter wilt.  Oplossingsgericht aan de slag en het opnieuw leren versterken van uw verbeter mogelijkheden. Elders op deze site leest u welke behandelingen ik doe.

Waarvoor komen mijn cliënten naar mijn praktijk?

Cliënten komen in mijn praktijk voor hulp bij onder andere: Burn-out, (werk)stress, overspannenheid, reintegratie, werkgerelateerde arbeid,- en gezondheidsproblemen, post traumatische stressstoornis en overige trauma klachten, angststemmingen, paniekstoornis en depressiestoornis, onzekerheid, veelvuldig piekeren, vage onduidelijke klachten, somberheid, werk gerelateerde klachten bijvoorbeeld onvoldoende functioneren of dreigend ontslag), faalangst, zelfbeeld problematiek, sociale angst, depressieve klachten, aanpassingsproblemen, rouw,- en verliesverwerking, verwerken van een eenmalige schokkende gebeurtenis, relatieproblemen met de partner, binnen het gezin of met vriendschappen, motivatieproblemen, conflicten, communicatie problemen, versterken van professionele- en persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, opkomen voor jezelf, leren omgaan met (psychologische) problemen in privé situaties en werksituaties. Moeite met het accepteren van veranderingen in het leven/levensfasen en ouder worden in werk en prive (levensfasen problematiek) en coaching.

Wachtlijst

Als u de beslissing heeft genomen om aan aan de slag te gaan met de oplossingen die u wenst te realiseren, is het belangrijk dat u op korte termijn bij mij terecht kunt. U kunt mij bellen ma .vr tijdens kantoor uren (mobiel: 06-208 51 259) of het contactformulier op deze website invullen. Het kan ook zijn dat u eerst meer informatie wilt ontvangen of een aanvullende vraag heeft via de mail of telefoon.  U bent van harte welkom om deze te stellen. Dit verplicht u tot niets.

Ik streef er naar om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Momenteel is de wachtlijst is ongeveer 6-7 weken. 

Openingstijden

De praktijk is op afspraak geopend van maandag tot en met vrijdag. Het maken van een avondafspraak is in beperkte mate mogelijk.