Reacties cliënten

De beste ambassadeurs zijn mijn cliënten. Daarom lees je hier de anonieme reacties van mijn cliënten over hun ervaringen met mij.Was onder behandeling

Na een burn out van bijna een jaar kwam ik bij Roland terecht.
De eerste keer kwam ik bij Roland binnen als een onzekere vrouw. Na het afrondende gesprek liep ik rechterop de deur uit en voel ik mij een stuk zekerder. Met de handvatten die ik heb gekregen weet ik dat ik nog meer kan groeien, heel fijn!
Ik kwam binnen met bepaalde angsten en heb geleerd dat ik juist die angsten moet opzoeken. Heel spannend maar het werkte!
Voor o.a. een pestverleden heb ik imaginaire rescripting gedaan. Dit heeft mij ook enorm geholpen.
Roland is een rustige, vriendelijke, integere, positieve man die zeer kundig is.
In de gesprekken durfde ik me gelijk open te stellen, het voelde meteen  vertrouwd.
Bij Roland Lunter wegens ziekte angst klachten en post traumatische stressklachten. Door zijn jarenlange ervaring en kundigheid wist hij snel inzicht te krijgen, en een goed passende behandeling te starten. De EMDR behandeling was heel succesvol!. Ik ben erg tevreden over de behandeling en helemaal van mijn klachten af. Ik heb zijn behandeling als integer en respectvol ervaren.
Ik was erg sceptisch over het idee EMDR Therapie voor mijn PTSS klachten, maar wat Roland doet lijkt bijna wel magie, na een paar sessies was er al grote verbetering. We hebben het nu afgerond, en heb zoveel meer rust in mijn hoofd gekregen. Nooit verwacht dat dit zo snel zou kunnen. Dank je wel voor de sessies, goede gesprekken en de tijd die jij vrijgemaakt had.
Bedankt voor de begeleiding om van een vermoeide en verdrietige werknemer te groeien naar en werknemer die zich krachtig voelt en weer in contact is met wat ze werkelijk wil en daar ook stappen in gemaakt heeft. Het maken van stappen naar ander gedrag heeft me vooral veel geholpen.
Naar aanleiding van een overspannenheid/burn-out, en een tijdje thuis te hebben gezeten, ben ik bij Roland terecht gekomen.
Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het toch spannend blijft of de klik met een hulpverlener er is, maar deze was er met Roland vanaf het eerste moment.
Tijdens het eerste gesprek gaf Roland mij direct het gevoel en het vertrouwen dat ik mezelf kon zijn en dat ik alles kon zeggen wat ik wilde.
Hij stond écht voor me klaar omdat hij van z’n vak houdt en ik heb dan ook nooit het gevoel gehad dat ik zomaar één van z’n vele cliënten ben. Roland is oprecht geïnteresseerd en dat voelt goed.
Hij was er echt voor mij en voor niemand anders.
Roland straalt rust en kalmte uit waardoor er tijdens onze gesprekken altijd een ontspannen sfeer hing.
Hij heeft mij erg goed geholpen om inzicht te krijgen in het hoe, waarom en vooral …..hoe nu verder.
Tijdens de gesprekken liet Roland me echt zelf nadenken en nam niet altijd genoegen met het eerste het beste antwoord, maar vroeg door tot we bij de kern kwamen.
Een aantal jaren geleden is bij mij ADD gediagnosticeerd. Ook hier hield Roland zeer zeker rekening mee in zijn aanpak/de behandeling.
In een burn-out terecht komen is natuurlijk verre ideaal en voelde voor mij zelfs wel een beetje als falen. De gesprekken met Roland hebben mij verder geholpen met het accepteren hiervan en ook de keerzijde van een burn-out te kunnen zien.
“Door op je b#k te gaan, leer je het meeste 😄.”
Roland heeft me het inzicht gegeven dat ik niet gefaald heb, maar dat m’n lichaam gewoon keihard op de rem is gaan staan om me iets duidelijk te maken en me iets te willen leren.
Op dit moment ben ik, mede door Roland, bezig met een loopbaantraject op het 2e spoor.
Rolands oprechte interesse en het feit dat hij echt van z’n vak houdt kwam ook weer duidelijk naar voren in de laatste zin van ons afsluitende gesprek, namelijk: “Houd je me op de hoogte hoe het traject verloopt en wat er uitkomt?”
Roland heeft tijdens mijn burn out geholpen in te zien welke gedachten patronen ik had en hoe ik deze kon beïnvloeden. Er is altijd een fijne sfeer geweest tijdens onze gesprekken waarbij ik niet het gevoel kreeg dat er een psycholoog op mij neer keek. Ik heb het contact als zeer prettig ervaren en heb veel aan de tools gehad die mij toegereikt werden door Roland. Zeer aan te raden als je last heb van burn out klachten!! Bedankt Roland!
“Bedankt voor je professionele begeleiding die  je hebt geboden bij het verwerken van een aantal traumatische ervaringen”. ” De EMDR behandelingen, gesprekken en methodes hebben me erg vooruit geholpen in mijn persoonlijk ontwikkelingsproces.”  “Ik kan nu verder met de handvatten die mij zijn aangereikt”.
“Ik heb je begeleiding als zeer constructief, menselijk, opbouwend, praktisch en positief ervaren”. “De setting voelde veilig en vertrouwd waardoor ik tijdens de gesprekken in staat was mezelf te zijn”.

“Via mijn werkgever kreeg ik de kans om d.m.v. coaching handvatten te vinden om anders met me zelf en de mensen om mij heen om te gaan”. “Ik hoopte dat het me meer rust in mijn hoofd en dagelijks leven zou geven”. “Door de coaching zonder onzin en zonder ‘zweverig gedoe’ kreeg ik inzicht in mijn gedachte patronen en mijn gedrag”. “De concrete opdrachten die er bij horen werkte voor mij heel goed en zal ik zeker blijven gebruiken.” “Het afsluiten van ‘open eindjes uit het verleden’ heb ik als heftig ervaren maar je gaf me een veilig gevoel waardoor het minder lastig werd om open te zijn”. “Ik kan nu met meer rust in mijn hoofd verder!”

“Op advies van mijn bedrijfsarts ben ik bij Roland terecht gekomen”. “Volgens de bedrijfsarts een ‘no-nonsens’ type.” “En hij had gelijk”. “Roland is iemand die je het gevoel en vertrouwen geeft dat hij je kan helpen”. “Roland luistert tussen de regels door en pakt problemen 1 voor 1 aan”. “Roland is een professionele psycholoog, maar vooral ook een echte coach”. “Hij geeft concrete opdrachten, wat bij mij heel goed werkt”. “Niks geen vaag gedoe, gewoon praktisch”. “Ik weet nu wat ik zelf kan doen om meer rust in mijn hoofd te krijgen en hoe ik met mijn emoties kan omgaan”.

“Door een burn-out ben ik via mijn werkgever in behandeling bij Roland gekomen”. “De begeleiding heb ik heel positief ervaren.” “Roland zag goed wat ik nodig had en in overleg heb ik kunnen werken aan een trauma d.m.v. EMDR, rouwverwerking en kreeg ik inzichten in het ontstaan van mijn burn-out en het sturen van eigen gedachten en gevoelens”. “Ik heb geleerd om anders met mijn hoge verantwoordelijkheidsgevoel om te gaan en ik ben hier sterker uitgekomen”. “De manier van gesprekken voeren in combinatie met de opdrachten, heb ik als prettig ervaren”. “Roland was belangstellend, rustig, en kon goed spiegelen”.
“Heel erg bedankt voor de inzichten en de begeleiding van mijn herstel”.

“Ik  heb het traject bij jou enorm heb gewaardeerd. Kritisch, begripvol, meedenken, klaar staan als ik in een dip zat. Ik raad iedereen aan dat ze hulp krijgen van zo’n topper!  Ga de gesprekken missen.”

“je hebt me gigantisch geholpen na het verlies van mijn partner en hoe met rouw om te gaan en weer aan het werk te gaan” “Je was niet altijd even makkelijk”. “Maar dat heb ik ook nodig”
“Na twee complete paniek aanvallen op het werk en thuis in 1 week contact gezocht met Roland. Van 3 paniek aanvallen per week naar geen aanvallen meer. wetende nu hoe er mee om te gaan als ik het aanvoel komen leren accepteren. Resultaat al binnen een paar behandelingen”.
Geweldig bedankt Roland

“Vanwege een stevige burn-out ben ik contact gekomen met RolandVanwege een stevige burn-out ben ik contact gekomen met Roland”.

“Na een verkennend gesprek wist ik: Roland is de persoon die mijn herstelproces moet gaan begeleiden”. “Warm, inspirerend, duidelijk, scherp, kritisch met als uitgangspunt de eigen kracht van het individu voorop”.

“Roland liet me spiegelen, me diverse malen op “mijn bek”” gaan om vandaar uit de juiste wegen naar herstel en positiviteit te herwinnen”. “Zijn aanpak en met ondersteuning van wetenschappelijk bewezen methodes als RET en EMDR waren voor mij de juiste route”. “Roland heeft als persoon en vakman gezorgd dat ik meer en meer de “oude H ben geworden”. I”k moest het zelf doen, alleen zonder zijn professionele steun, naast van mijn vrouw, familie en vrienden, had het gehele proces van herstel langer geduurd”.  “Ook heeft hij me nieuwe inzichten gegeven in werktoekomst en talenten”. I”n mijn herstelproces burn-out had Roland de rol als mijn organisatie- en arbeidspsycholoog”. :In mijn huidige werk is Roland vooral mijn goede coach’. “Roland heb ik ervaren als een krachtig en uitstekend professional met het hart op de juiste plaats voor zijn cliënt”.

Toen ik vanwege burn-out klachten niet in staat was te werken, stelde de bedrijfsarts voor in gesprek te gaan met een psycholoog. “Alleen als de man me aan kan, goed kan luisteren, niet tevreden is met rationele antwoorden en me doorziet”, waren de “eisen” die ik stelde.
Bij het eerste consult met Roland gaf ik te kennen dat als het niet klikte, het bij één gesprek zou blijven. Toen hij zei: “dat geldt voor mij ook” was me duidelijk, deze man moet ik hebben, daar heb ik wat aan.
“Met de wanhoop in hart en hoofd kwam ik in contact met Roland”. “Ik had het gevoel van een rotswand te glijden waarin ik mij tevergeefs probeerde vast te grijpen:. :Roland wist heel scherp te bevragen en kon de angel snel te pakken krijgen”.”Ik werd flink aan het werk gezet en meerdere keren dacht ik “dit kan niet goed zijn”. “Maar Roland weet goed wat hij doet, checkt op professionele wijze waar nodig en geeft ruggensteun en vertrouwen”. “Dat was nodig om moed te houden en verder te durven gaan”. :Ik heb mijzelf in heel korte tijd teruggevonden, voel mij bevrijd van verstrikking en sta weer midden in het leven”.

“Het intake gesprek brak meteen het ijs. Ik kreeg het gevoel dat ik alles tegen je kon zeggen, ik durfde open tegen je te zijn over de dingen die er speelden en wist vrij snel de vinger op de zere plek te leggen. Naast de relationele problemen waar ik in eerste instantie voor kwam, constateerde jij dat er op de achtergrond nog een onverwerkt trauma verscholen zat. Met behulp van EMDR heb je me geholpen dit een plekje te geven. Dit maakte de weg vrij om te gaan werken aan het herstel van mijn relatie. Je gaf tips, maar zette me ook aan het werk. Stapje voor stapje ging alles beter. Er is nog wel wat werk te verrichten in het proces, maar je hebt me met een solide basis de deur uit laten lopen. Door jouw toedoen ben ik het nieuwe jaar met een frisse start begonnen en zie ik alles positief tegemoet en besef ik weer wat er nou écht belangrijk is in het leven . Bedankt!”

“Door een traumatische ervaring op mijn werk kwam ik bij Roland terecht”. “Tijdens de intake kwamen er nog twee vroegere traumatische ervaringen uit mijn pubertijd naar boven”. “Deze traumatische ervaringen zijn met EMDR behandeld en ik kan het weer aan en geen last meer:.

“Samen met Roland gedurende een jaar mogen optrekken”.
“Het was lang en zwaar en zeker niet altijd een onverdeeld genoegen”.  “Wel altijd opbouwend, helpend, confronterend en in een tempo dat ik aankon” “Ik was volledig vastgelopen”  “In het eerste gesprek met Roland was het voor mij al duidelijk, hier had ik wat aan”. “Ik voelde meteen dat er oprechte interesse was, vertrouwen en begrip”. “Van mijn kant vertrouwen in een ander… dat begrip had ik al lang uit mijn woordenboek geschrapt”.  “Veel ervaringen in het politievak hadden mij heel voorzichtig gemaakt”. “Toch wist en voelde ik meteen, dit is er zo een”. “Deze is oké.” “Iemand die echt wat kan en wil betekenen voor een ander”.  “Iemand die mij begreep… wat een opluchting”. “Geen geitewollen sokken type, maar duidelijk in wat hij kon bieden en wat niet en hoe we de het probleem samen gingen aanpakken”. “Geen bla ba maar duidelijk en realistisch.
“Diagnose was burn out met aanverwante zaken”.
“Uiteindelijk stapsgewijs samen wat obstakels uit de weg geruimd waardoor er weer ruimte ontstond”. “Ruimte en rust waarvan ik het bestaan al was vergeten”.  “Ruimte ook om de confrontatie met mezelf aan te gaan”. “Door dialoog en doorvragen en blijven doorvragen van  Roland  een goed beeld van mezelf gekregen”.
“Ik kan weer verder met alle constructieve, praktische tips.” “Ik kan verder maar ook mijn gezin”.
“Ik kan weer genieten van kleine dingen en heb weer lol in mijn werk.  Ik heb weer vertrouwen  in mezelf en anderen.
Er blijft ruimte voor verbetering en ook dat is oké”.
“Roland, in woorden is gewoon niet uit te drukken wat je voor mij hebt gedaan”.
“Het voelt of niets daar recht aan doet”.
“De eerste keer dat ik bij Roland kwam was ik nog een beetje sceptisch, omdat het de tweede x was bij een psycholoog”. “Maar hier bij Roland was ik op de juiste plek”. “Fijne man om mee te praten”. “De problemen die ik had zijn weg”.
“Dankzij EMDR therapie die hij heeft toegepast op mij”.  “Zou hem zeker aanraden als je met jezelf in de problemen zit”.

“Ongeveer anderhalf jaar geleden liep ik helemaal vast in mijn werk”. “Mijn energie was op, mijn overzicht was weg en ik had het gevoel dat ik op de verkeerde plek zat en ongeschikt was om mijn werk naar behoren uit te voeren”. “Ik stond op het punt om mijn baan op te zeggen en voor de zoveelste keer in mijn leven het roer radicaal om te gooien, i.p.v. de confrontatie met mezelf aan te gaan en te werken aan de problemen die ik tegenkwam”.

Ik naar een psycholoog?

“Meteen bij het eerste gesprek merkte ik dat mijn vooroordelen onterecht waren”. “Het gesprek met Roland was confronterend en pittig, maar ik voelde me begrepen en had het gevoel dat Roland iemand was die me verder kon helpen”. “Het besef dat ik jarenlang op mijn tenen had gelopen en keihard aan het opbranden was, sloeg in als een bom”. “Ik weet nog dat ik dacht: “#@$%#! Ik ben nog niet eens 30 en nu al aan het opbranden”. “Ik hoor nog te barsten van de energie…”

“Wat erop volgde was een serie van gesprekken waarin Roland mij uitleg en technieken gaf voor het analyseren en filteren van nuttige en niet nuttige gedachten”. “Ook liet hij mij nadenken over de dingen die me gelukkig maken, waar ik energie van krijg en dingen die juist het tegenovergestelde met mij doen”. “Verder keken we naar mijn kwaliteiten en zwaktes”. “Een belangrijk aspect dat aan bod kwam, was mijn moeite met ‘nee’ zeggen”. :Mijn betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn mooie eigenschappen, maar ook enorme valkuilen”. ” Ook hierin heb ik met hulp van Roland een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt”. “Ook onderkende hij mijn ADHD diagnose en de behandeling sloeg aan!”

“Nu sta ik aan het einde van het de gesprekken”. “Ik voel me sterker, ik snap mezelf veel beter en heb veel handvatten gekregen voor het omgaan met de dingen die ik moeilijk vind”.

“Ik ben Roland erg dankbaar voor zijn betrokkenheid en hulp”. ‘Zijn manier van werken, zijn echtheid en zijn oprechte interesse hebben mij erg geholpen”. “Het draaide bij hem niet om tijd en geld, maar om mijn fysieke en geestelijke gezondheid”. :Ik had van tevoren ook niet kunnen bedenken dat ik met plezier naar een psycholoog zou gaan en dat ik het (hoe confronterend het soms ook was) zelfs als gezellig zou ervaren”. I”k heb gehuild en ik heb gelachen, en voel me nu veel sterker dan ik me in jaren heb gevoeld”.

” Nadat ik met een burn-out thuis kwam te zitten ben ik in contact gekomen met Roland Lunter”. “Hij heeft mij geholpen om de weg naar boven weer te vinden door mij onder andere te helpen begrijpen wat een burn-out is en waardoor ik in deze situatie terecht gekomen ben”. ” Nu  ik weer volledig terug in het arbeidsproces ben maak ik nog geregeld gebruik van de preventieve tools waarmee ik kan relativeren en waarmee ik mijn grenzen kan bewaken”.

“Ik heb coachingstraject als zeer positief ervaren”. “Ik heb vooral gewerkt aan meer rust in mijn leven/hoofd en zoeken naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning”. “Roland stelt de juiste vragen op goede momenten”. “Soms lastige vragen, waar ik nog nooit over na had gedacht”. “Maar die me wel op het juiste spoor hebben gebracht”. “Ik heb veel aan mezelf gewerkt, waarbij ik elke keer nieuwe uitdagingen van Roland kreeg om aan te pakken of te ontdekken”. “Ik ben tevreden met de ontwikkeling die ik door heb gemaakt en de hulp die ik daarbij heb gehad van Roland”.

“Ik wil je bedanken voor alle hulp en ondersteuning die je me tijdens mijn behandeling hebt gegeven”. “Het was de zwartste periode uit mijn leven en ik zou het voor geen goud over willen doen”. “Toch ben ik blij dat ik het heb meegemaakt, want het heeft me ontzettend veel gebracht”.  “Zonder jouw hulp zou ik niet hebben geweten hoe ik weer uit het dal had moeten klimmen”. “Daar zal ik je altijd dankbaar voor blijven”.

“Tijdens de gesprekken werd ik op een prettige manier gedwongen om goed naar mij zelf te kijken”. “Daarbij moest ik afstand gaan nemen van mijn werk om er op een nieuwe,  gezondere manier naar te gaan kijken”. “Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu beter kan relativeren en dat ik mijn energie beter gebruik”. “Beter in balans en ik hoop dat ik dit tot mijn pensioen zo kan blijven volhouden”.

“Na een moeilijke periode heb je mij op een bijzondere wijze kennis laten maken met mijzelf”. “Het verschil tussen mijn gedachten en verwachtingen van een ander hebben mij doen nadenken over wie ik ben, wat ik wil en wat er van mij verwacht wordt”. “Je hebt ervoor gezorgd dat ik beslissingen heb genomen waar ik mee verder kan”. “Roland ik heb veel waardering voor de wijze waarop je werkt”. “Hartelijk dank.”

“Al met al ben ik blij dat ik de stap naar jou gezet heb”. “Deze stap was het moeilijkste; het erkennen dat het niet goed ging”. “Ik dank je hartelijk voor de 2 gesprekken, die me veel gebracht hebben”.

“Toen een aantal peilers onder mijn bestaan stonden te wankelen heb ik samen met mijn leidinggevende besloten om jou te vragen mij te coachen”. “Bedankt voor je prettige, confronterende en tegelijk ondersteunende benadering! Grote stappen gezet!”

“Wat je dacht jou nooit te overkomen gebeurde…Burn out!” “Na wat standaard acties van de huisarts met weinig effect”. “Uiteindelijk via goede recensies van kennissen bij Roland terecht gekomen en geen spijt van gekregen!” “Met inzicht krijgen in je valkuilen, rust in je hoofd, steun op de juiste momenten en onderwerpen en goede adviezen heeft  Roland mij weer up and running gekregen”. Roland bedankt!

“Tijdens een burn-out werd ik door de bedrijfsarts geattendeerd op begeleiding door Roland. Roland heeft mij fantastisch geholpen. Hij is o.a. meegegaan naar mijn werk om gesprekken met de leidinggevenden bij te wonen en om te kijken wat er in die situaties gebeurde in de interactie. Dit heeft vele goede tips opgeleverd en uiteindelijk ben ik er, mede dankzij de behandelingen van en de gesprekken met Roland, sterker uitgekomen dan ik in tijden was!

“In zeer begrijpelijke taal en in een prettige, vertrouwde omgeving, heb je mij (en indirect mijn gezin)  geholpen met het oplossen van wat hardnekkige psychische problemen en het verwerken van twee traumatische ervaringen uit het verleden”. “Ik voelde me erg op mijn gemak bij jou, wat het praten probleemloos maakt”. ‘Dank je wel voor je grote hoeveelheid tips, trucs, oefeningen en vooral je persoonlijke manier van werken”. “Onze “sessies” zijn voor mij nog steeds zeer waardevol”.” Dank je wel!”

“Naar aanleiding van een burn out bij je terecht gekomen. Het was voor mijn een grote stap om naar je toe te gaan. “Ging met lood in mijn schoenen naar binnen, maar vaak met vleugels weer weg”. ” Na vele gesprekken heb je mij weer op de juiste rails gezet”. “Ik weet nu wat mijn grenzen zijn en je hebt me geleerd hoe ik mijn grenzen aan kan geven”. “Ook heb je mij handvatten gegeven waardoor ik gebeurtenissen in het verleden heb kunnen verwerken, zodat ik daar nu geen last meer van heb”. “Ook heb ik een EMDR behandeling gehad”. “Erg heftig maar heeft wel gewerkt”. “Je oordeelde niet, liet mij zelf nadenken en dat heeft voor mij goed gewerkt”. “Dank je wel Roland”

“Met  twee EMDR behandelen afspraken heb je mij geholpen met een aantal traumatische ervaringen te verwerken. Wat mooi dat dit zo werkt’  ” ik kan verder”.

“Jarenlang heb ik mijn traumatische ervaringen verzwegen en depressieve gedachten gekregen”  “De EMDR behandeling heeft mij in korte tijd erg geholpen en ook je praktische tips werkten goed”.

“Ik vond dat je me meteen goed geholpen hebt”. “Het eerste telefoongesprek gaf je mij al een goed gevoel.” Vervolgens ben je meteen voor mij aan het werk gegaan door de testen voor me te regelen”. ” En daarna had ik al snel een afspraak met je”. “Dat gesprek heeft mij een heel goed gevoel gegeven”. “Ik voelde me echt op me gemak bij jou”. “Ik vertel niet zomaar dingen aan iemand”.

” In het tweede consult legde je de vinger op de juiste plek en heb je me goed doorverwezen voor een behandeling. “Ik ben er zo blij mee en merk nu al veel verschil, en ben er nu al heel goed mee geholpen” . ” Nogmaals erg bedankt voor de twee sessies”.

“je hebt me een goed eind op weg geholpen en doe het nu verder zelf. “je hield me met beide benen op de grond en gaf goede voorbeelden uit het leven en hoe ik er anders mee om kan gaan”  “dank je wel hiervoor”.

“Roland heeft mij een aantal maanden enorm goed geholpen met de behandeling van mijn burn-out klachten. Een hele fijne positieve behandelaar en gesprekspartner met verstand van zaken. Hij heeft mij vanaf de eerste sessie op een prettige en respectvolle wijze behandeld en nieuwe inzichten en handvatten gegeven”. “Mede door hem heb ik mijn energie, zelfvertrouwen en mezelf terug gevonden. Ik heb weer zin om te werken en kan ook weer volop genieten van de mooie dingen in het leven”.Ik kan hem zeker aanbevelen.”   “Ik wil je nogmaals hartelijk danken voor de behandelingen en je support. Je bent naast een goede behandelaar ook een mooi persoon”.

Fijne gesprekken en een positieve aanpak waar je zelf weer mee verder kan. Ik heb veel van je geleerd, bedankt daarvoor!’ 

“Na de diagnose ‘burn-out’ waren je consulten en begeleiding een ware hulp. Je was als een co-piloot die mij tijdens mijn vlucht ondersteunde, samen bespraken we de vliegroute en als het lastig werd of ik verloor mijn koers uit het oog dan was jij er om bij te sturen en te motiveren. Ik heb mijn zelfvertrouwen en (werk)plezier terug, mede door de vele nieuwe dingen die je me hebt geleerd en laten ontdekken. Een waardevol traject met dank aan je fantastische begeleiding”.

“je hielp mij om mij na mijn scheiding weer de draad op te pakken, en opnieuw vertrouwen te hebben in mijzelf als mens en als moeder” ” Ik sta nu beter voor wat ik zeg en doe in het leven”.

” Roland is een echte aanrader als je zaken voor jezelf wilt uitzoeken op het gebied van werk en voor je prive”. “Maatwerk dus en ook nog in een prettige relativerende sfeer!” “Door goed naar mij te luisteren en ik in vertrouwen dingen kon zeggen heb ik geleerd om mijn werk weer op te pakken “. “Je maakte me bewust van mijn gedrag  en liet me zien welke keuzes ik kon maken “. “Daardoor groeide mijn vertrouwen in mijzelf en kreeg ik nieuwe mogelijkheden”. “Nogmaals bedankt”.

“Roland, ik heb een fantastische steun aan jou gehad”. “Mag nu vrij zwemmen maar met een richting”. “Mijn dankbaarheid naar jou is met geen woorden te omvatten”. “Dank je wel”.

” je hebt mij in vijf gesprekken geholpen om weer perspectief te laten voelen en zien en praktische tips gegeven hoe mijn leven na de echtscheiding weer kleur te geven”. “Ik kies en voel nu beter voor mijzelf”.

“Roland, ik ben je heel dankbaar voor de dingen die je mij hebt verteld, dat een mens heel veel dingen in zich heeft maar die niet gebruikt”. ” Ik moet nog dagelijks aan jou denken”. “Je bent een top gozer, mijn dank is groot”. 

Mijn ervaring. “Op het moment dat het leven op veel vlakken negatief samen liep, heb ik na een bezoek aan mijn huisarts ,gezocht naar hulp. ” De naam van Roland werd mij aangereikt door mijn huisarts en na even op zijn site te hebben gekeken heb ik gebeld”. Wat was ik blij dat ik dezelfde dag nog terecht kon. Zijn manier van aanpak paste precies bij mijn situatie. Door op het juiste moment met hulp te kunnen beginnen krijgt het leven sneller een positievere wending”. “Dus Roland, bedankt”. 

” Het was voor mij een grote stap om met iemand te praten over mijn ontwikkelpunten. Ik dacht dat dit niks voor mij was, maar Roland bewees het tegendeel. Gelijk na het eerste gesprek voelde ik dat het goed zat. Roland wist de juiste vragen te stellen en raakte de juiste snaren. Hij wist de gesprekken zo te voeren dat ze voor mij prettig en waardevol waren”.

” Na lang zoeken besloten om contact te leggen met Roland. Samen met Roland heb ik een richting kunnen vinden om uit “het moeras” te komen. Roland heeft mij geholpen om spullen te kunnen onderscheiden in hoofd- en bijzaken die voor mij als individu belangrijk zijn waardoor er weer perspectief ontstaat. Dit “duwtje in de rug” was ik nodig”.

“Doordat ik in een burn-out ben terechtgekomen was ik de weg volledig kwijt. Na een jaar hard aan mijzelf werken samen met Roland kan ik zeggen dat ik er weer ben! Roland heeft bij mij de juiste manier gevonden om mij te helpen door anders te denken en mij juist te laten concentreren op wat goed gaat en nog beter kan zonder te oordelen of veroordelen. Ik ben ontzettend blij dat Roland mij op deze manier heeft geholpen en ervoor heeft weten te zorgen dat ik een completer mens ben geworden! Dank je wel!”

“Mijn ervaring met Roland: Luistert goed naar je en geeft goed tegengas. Oefeningen zijn goed en gericht op wat je nodig hebt.  Algemene ervaring is dat Roland weet wat hij doet en de tijd neemt om je te helpen. Heeft mij goed geholpen met werk gerelateerde stress/spanningen”. 

“Dankjewel voor je steun en de inzichten die je me gaf waarmee ik nog steeds aan de slag ben, ik ben ervan overtuigd dat ik ze dagelijks tegenkom”

” Wat was ik blij dat mijn bedrijfsarts mij heeft doorverwezen naar jou! Het was voor mij heel plotseling dat ik in de situatie van een burn-out terecht was gekomen. Ik was verbijsterd en voelde me ontzettend onzeker. Door de therapie heb ik weer zicht op mijn kwaliteiten gekregen en weet ik wat mijn valkuilen zijn. Het reïntegratie-proces is nog niet afgerond, maar ik ben weer met plezier aan het werk”.

“Ik heb veel jaren geworsteld met mijn probleem en hield het niet voor mogelijk dat een oplossing mogelijk was. Ik ben zo blij dat ik na zes consulten weer zelfstandig waardevol mijn leven kan oppakken met mijn partner.”

“Je hebt meer voor mij gedaan dan in het plan van aanpak staat. Het was soms lastig, heftig, maar jij bleef naast me staan en mij steunen.  Mijn angsten en onzekerheid  in sociale situaties zijn nu weer hanteerbaar en de resultaten zijn in mijn werk te merken.”

“De burn out behandeling heeft effect. Ik werk weer en weet hoe ik het anders en beter doe en ik weet dat nu dat gezond zijn en gezond werken dagelijks onderhoud vraagt. Je bood verrassende inzichten, niet uit een boekje.”

“Je luistert, je sluit aan en laat mij het werk doen; niet oordelend of veroordelend. Dat ik mijn eigen keuzen maakte, daar ging het mij om.”

“Eigenlijk wist ik het al wat ik wilde, je hebt mij nog op een andere manier mijn doelen laten zien in maar 1 consult. Toppie.”

“Ik kwam met lood in mijn schoenen binnen. Na vijf consulten was ik weer in staat dat wat ik kapot had gemaakt bij mijn dierbaren te herstellen. Ik ben er superblij mee.”

“Veel problemen in mijn gezin en werk en twijfels over mijn rol daarin. Ik ben er nog niet helemaal. Je leerde mij mijn veerkracht en zelfstandigheid ontdekken en waar ik geen en wel invloed op heb.”

“Werkelijk, ik heb wel eens gedacht, hoe kom ik hierdoor heen. Door samen te ontdekken wat mij veerkracht en capaciteiten zijn, weet ik nu waar in wel en geen invloed op heb. Tjonge, het gaat nu eindelijk weer om mij en niet om de ander. Mijn leven is beter en anders.”

“De problemen op het werk, acceptatie en de hoge werkdruk werden mij te veel, wat ik niet had verwacht, maar het is me wel gelukt: In korte tijd heb ik hard aan mijzelf gewerkt. Je hebt me laten inzien, op een prettige manier, hoe ik beter met bepaalde situaties om moet gaan.”